Matti Kautto

Grundare och ägare 

Jag startade min karriär som sjukskötare i Malmö. 

Efter det blev jag avdelningsföreståndare på Värnhems sjukhus.  Jag gick därefter en högre utbildning och fick en anställning som föreståndare i Älvsborgs läns landstings vårdhem för utvecklingstörda. 

 

1971 flyttade jag till Alingsås  och arbetade som vårdhemsföreståndare på Johannesbergshemmet i Alingsås.  Under tiden jag arbetade där startade jag även upp  tre inackoderingshem det vi idag kallar gruppboenden och två stycker dagliga verksamheter, något som vid denna tiden inte fanns i Alingsås . 

 

Mitt intresse för alternativ behandling inom sjukvården ökade mer och mer. Jag åkte då till Tyskland och Danmark för kortare utbildningar i alternativ medicin. 

Efter dessa kurser bestämde jag mig för att starta upp mitt egna. Jag  startade upp Naturmedicinskt hälsocenter ab (Smärt- och idrottsskademottagning) år 1976. Förutom att vi  själva på vår klinik utförde  behandlingar med akupunktur, massage och elektroterapi höll vi även i utbildningar för dessa terapier.  Efter 39 i  Göteborg flyttade jag hem företaget till Gamla kungsvägen och ändrade namnet till Alingsås smärtklinik. 

Linda Kautto 

Elektroterapi och friskvårdsmassage

Under tidigt 90-tal började jag arbeta heltid tillsammans med pappa på hans klinik i Göteborg. Jag utförde då elektroterapibehandlingar och klassisk massage. Jag var även ansvarig för den praktiska delen av massageutbildningarna vi hade då. Efter det har jag i 15 år arbetat inom vården i kommun och landsting. Jag har nu valt att lägga den delen av min karriär bakom mig.  Helhjärtat och med all fokus vill jag nu följa min pappas fotsteg. Jag vill vara med att driva Alingsås smärtklinik med elektroterapi, massage och försäljning av våra kosttillskott.  

Ida Kautto

Adminstratör och Marknadsförare

På Alingsås smärtklinik är min uppgift att sköta marknadsföringen och det adminstrativa arbetet. 


Jag är under utbildning för friskvårdsmassage och elektroterapin, vilket innebär att jag i framtiden även kommer utföra smärtbehandlingar och massage.